Mærkesag nr 1 Pengeskabelsen

Jorden Frihed Kundskab

 

JFK - Filosofien:

  • Er det godt for JORDEN?
  • Giver det dig mere FRIHED uden at skade andre mennesker,dyr eller natur?
  • Er det baseret på facts, KUNDSKAB og Visdom?

 

I så fald vil det som regel være JFK's politik!

Mærkesag nummer 1 "SÆT PENGENE FRI" = Folkeejet Nationalbank

 

Økonomisk politik

 

1.Staten udsteder landets penge gældfrit og uden renter. (DKK 80 Mia pr år).

 

i. (Se forslaget på Island: ’Monetary Reform: A Better Monetary System for Iceland’ https://www.forsaetisraduneyti.is/media/Skyrslur/monetary-reform.pdf.

 

 

 

 

 

 

b. Alle borgere får en konto og en aktie direkte i en Folkeejet Nationalbank. Således kan alle indskudsordninger, statsgaranti og statsstøtte til privatejede banker ophøre. Ved fremtidige bankkriser kan banker således gå konkurs som alle andre virksomheder uden at vælte hele samfundsøkonomien.

 

c. Ens nuværende privatejede bank kan man give fuldmagt, således at alt i praksis bliver som nu med PBS og internetbank.

 

d.Statens indtjening ved at udstede landets penge (DKK 80 Mia) fordeles ligeligt til befolkningen i form af borgerdividende.

 

i. 2% af BNP (DKK 2.000Mia 2015) skabt som vækst plus 2% skabt som inflation.

 

ii.I alt ca. DKK 1.200 pr måned per dansker. Børn og voksne.

 

e. Penge skabt som gæld af bankerne (ca DKK 1.045 Mia) omlægges til Statslige penge over 12 år (DKK 87 Mia pr år i 12 år) og udbetales som borgerdividende direkte til borgernes konto i den Folkeejede Nationalbank.

 

i. I alt ca. DKK 1.300 pr måned per dansker. Børn og voksne. (I 12 år indtil alle de bank producerede penge som gæld med rente er konverteret til Statslige rentefrie penge uden gæld).

 

f. Finanstilsynet gøres uafhængigt af økonomiske interesser og må ikke høre under og ej heller finansieres af banksektoren. Desuden vedtages at et flertal i Finanstilsynet kommer fra sektorer udenfor banksektoren.

 

-------------------------------

 

KOMMENTAR:

 

"Pengeskabelsen skal komme alle ligeligt til gode". Vi har beregnet det konservativt til kr 2.500 per borger per måned, skattefrit.

 

Ideen er baseret på Frossti Sigurjonsson rapport på Island.

 

Man kunne se på at give flygtninge, der vender hjem borgerdividende i en årrække, som kompensation og erstatning for de ulovlige krige Danmark har deltaget i, og samtidig for at sikre en værdig hjemvenden for de der måtte ønske, at tage tilbage og deltage i genopbygningen af de lande, et enigt Folketing besluttede at destruere. En genopbygning som JFK21 – JordenFrihedKundskab mener, at vi bør deltage i som erstatning for de ulovlige handlinger i form af angrebs – og plyndringskrige, som et enigt Folketing valgte at sende vores bombefly og soldater afsted og deltage i. Til trods for et klart flertal i befolkningen IMOD disse uhyrlige morderiske destruktive menneskefornedrende krige.

 

------------------------------

 

Her en video af et foredrag om Pengeskabelsen:

 

1. del Mads Palsvig København 28 oktober 2016

 

https://www.youtube.com/watch?v=bNjVQo_IvRY

Copyright © All Rights Reserved